Newsfeed

For My Demons: Sterke vokalmelodier

For My Demons – Close To The Shade

Katatonia har en låt på Skiva Tonight`s Decion fra 1999 som heter For My Demons. Sannsynlivis så likte italieneren Gabriele Palmieri den låten? Uansett han har oppkalt musikkprosjektet sitt etter Katatonialåten. Prosjektet har vokst og vokst og nå er Palmieri klar med debutskiva Close To The Shades. Musikken er tuftet på visjonen til Palmieri som går på å komponere sterke vokalmelodier med rikelig av melankoli.

Palmeri er først og fremst vokalist og låtskriver, og henter inn ekstern hjelp til det instrumentale. Han henter musikere fra svært varierte bakgrunner, og klarer å sy dette sammen til en ok og troverdig musikk. Albumet er et slags selvbiografisk fortelling, en reise inn i sinnet og i menneskets sjel. Lyrikken omhandler følelser, fortid og nåtid. Skiva berører viktig tematikk som depresjon og psykologisk vold.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*