Newsfeed

Three new species of microbes have been named after Rush.

Kanadiske Rush er et band som står høyt i kurs hos mange musikkelskere. Nå har de til og med fått hver sin mikrobe oppkalt etter seg. Det må være en enormt stor ære, og livet blir neppe den samme etter dette for Geddy Lee og medmusikantene!

“Three new species of microbes have been named after Rush.”

According to the University Of British Columbia, the trio of microbes was found in the guts of termites and sport long hair and have a tendency to move rhythmically under a microscope. The researchers called the new Pseudotrichonympha species P. leei, P. lifesoni, and P. pearti after Rush’s Geddy Lee, Alex Lifeson og Neil Peart.

Patrick Keeling, a University of British Columbia microbiologist and senior author of a paper about the new species, said he was asked by a Spanish colleague to recommend “some good Canadian music, and I suggested he listen to Rush,” he explained. “He came back to me and said, ‘Those microbes we’re finding have long hair like the guys on the album 2112!’”

“Pseudotrichonympha leei, P. lifesoni og P. pearti.”

The recently discovered microbes are covered with flagella, the long threads cells use to move. The university’s report notes that many cells have a few flagella, but this new species boasts more than 10,000 “very long flagella, giving them flowing hair.”

As the study in Scientific Reports points out, the three members of Rush aren’t exactly the type to bust moves onstage, but their new microbe counterparts “sway their bodies in microscopic dances.” The one named after Peart, particularly, features a “rotating intracellular structure never seen before.” “We have looked at a lot of crazy cells in my lab, and none of us has ever seen anything like this,” Keeling said.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*