Newsfeed

Spiral Key: Menneskets destruktivitet sett gjennom mørk humor.

Spiral Key - An Error of Judgement

Fem år etter debuten Perfect Machine er den engelske duoen Spiral Key klare med oppfølgeralbumet sitt, når det utgis på det tyske selskapet Pride & Joy i begynnelsen av januar neste år.

Musikken til bandet er symfonisk prog metal, og temaet på An Error of Judgement vil være menneskehetens misgjerninger, splittelse og kraftløshet, og individets personlige villfarelser. Vokalist David McCabe liker også å ha underliggende mørk humor vevd inn i de søkende tekstene sine.

Selv om Perfect Machine kom i 2013 var det ikke før i 2016 at bandet ble lagt merke til, da de stilte som forband til Votum og Kingcrow. På An Error of Judgement har de fått med seg John Mitchell til å bidra med gitar på sporet Dark Path, mens Miguel Espinoza fra det kvalitetsbevisste andorranske bandet Persefone synger på Possessive, og på Sanctimonious synger vokalist Dan Carter fra hjembyen deres Swindon som til vanlig er en del av det progressive deathcore-bandet Belial.

Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*