Newsfeed

I Am The Manic Whale: Fluffy symphonic retro prog

I Am The Manic Whale – Gathering The Waters

En manisk hval høres ut som noe vi helst ikke vil møte, men det er hva 5 musikere fra Reading kaller bandet sitt. De er nok et hyggelig bekjentskap å møte da de spiller en noe særegen prog. Selv kaller de musikken sin «A loose-fluffy symphonic retro neo-progressive rock mix». Bandet sin andre skive kom nylig og heter Gathering The Waters. På den skiva spiller Steven Wilson på 12 strengers gitarer som gjestemusiker.

I Am The Manic Whale er et relativt nytt band med kun to års fartstid. Michael Whiteman og David Addis har kjent hverandre og musisert sammen i diverse kontekster i over 20 år før de fyrte opp I Am The Manic Whale. De er påvirket og inspirert av storheter som Genesis, Flower Kings, Big Big Train, Spock`s Beard og Neal Morse. Likevel kommer de altså opp med et musikalsk brygg som syder bra og som smaker noe særegent.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*