Newsfeed

Long Distance Calling: Stemninger fra villmarken.

Long Distance Calling - Boundless

Det tyske post-rock bandet Long Distance Calling kommer med sin sjette utgivelse i februar neste år. Kvartetten har holdt det gående i overkant av ti år nå, og har etter sine to siste vokal-album returnert til det instrumentale atmosfæriske landskap.

Boundless ble spilt inn i landlige omgivelser rett utenfor hjembyen deres Münster, som ligger rett nord for fotball-byen Dortmund nær grensen til Nederland. Det er en åtte-spors skive der bandet går tilbake til metal-røttene sine, som har resultert i skive som kan oppfattes å være hardere enn det man er vant til fra tyskerne. De startet skriveprosessen med blanke ark, og de har prøvd å finne kjemien seg imellom uten å la seg binde til noe, derav tittelen på albumet.

Om man får følelsen av fjellandskap på skiva, kan det ha noe med kvartettens hang til å gå på fjellvandring, noe man også kan se i den første videoen gruppa har sluppet. Out There ble filmet i den nord-italienske fjellkjeden Dolomittene, og ideen bak låta var å utforske essensen av hva Long Distance Calling er. De beskriver sangen som en reise gjennom den rå naturen mot en distansert fjelltopp.

Bandet har tidligere prøvd å legge til vokal på musikken sin, og fra 2013 var det Martin Fischer fra det tyske prog rock bandet Pigoen Toe som lånte stemmen sin til gruppa. I forbindelse med 2016-albumet Trips var det tromsøværingen Petter Carlsen som hadde overtatt hans plass. Med Boundless er kvartetten tilbake i sitt rette element, der de har latt hver sang gro, og tar lytteren med på sine musikalske reiser.

Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*