Newsfeed

Små plateselskap går radikale nye veier for å nå ut til nytt publikum.

At plateselskap finner nye måter på å markedsføre musikken er ikke nytt. Nå har en del av de mindre, nyere metal labelene sett sitt snitt til å hoppe på karusellen. 

Sumerian Records som begynte å gi ut artister tidlig i djent-bølgen, og har artister som Animals As Leaders, Asking Alexandra, Periphery og Veil of Maya i stallen sin, kom i oktober ut med filmen American Satan. Her følges et ungt band på deres ferd mot berømmelse, der medlemmene i denne gruppa er fra England og USA. Til å være et såpass “lite” prosjekt, er det overraskende mange kjente skuespillere med, noen avdankede som reduserer prislappen. Her finner du Bond-dama Denise Richards, Patrick Muldoon fra Melrose Place og Starship Troopers, mens vår alles favorittgærning Malcolm McDowell spiller rollen som Mr. Capricorn.

Av kjentfolk som innehar større roller i dagens TV- og filmunivers, finner vi John Snow’s bestevenn Samwell aka John Bradley, og Tomas Arana som har spilt i filmer som Guardian of the Galaxy, Bourne Supremacy og Gladiator. Skuespillerne i selve bandet er totalt ukjente for meg, men spiller i band som Asking Alexandra og Black Veil Brides. Regissør og medskribent heter Ash Avildsen og har tidligere produsert og skrevet band-dokumentaren Asking Alexandra: Through Sin and Self-Destruction.

Finske Blood Music går straks inn i sitt sjuende år som selskap, og har allerede vist at de satser høyt ved å gi ut musikk fra Ensiferum, Moonsorrow og King Gizzard and the Lizard Wizard. De annonserte nylig at de skal gi ut dataspillet VirtuaVerse og soundtracket til dette. Spillet er utviklet av selskapet Theta Division Games, og vil være et pixel-basert pek-og-klikk eventyr, der historien handler om en nær framtid der teknomancere brisker seg i virtual reality.

Spillet vil passe best for fans av klassikere som Monkey Island og King’s Quest, og spillselskap som LucasArts og Sierra Games. Grafikken i spillet er bygd av Valenberg, programmering av Alessio Cosenza, og historie og soundtracket produsert av Master Boot Records aka Victor Love aka italienske Vittorio D’Amore. Spillet vil komme ut iløpet av 2019.

Sumerian Records
Blood Music

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*