Newsfeed

Deicide: Den første skuffelsen

Deicide - Insineratehymn

Etter at Deicide slapp fire studioalbum og et livealbum gjennom 90-tallet, er alle unntatt liveskiva ansett som klassiske monumenter innenfor death metal. Deretter åpnet Deicide det nye århundret med det mange anser som en stor skuffelse.

Problemet mange har med Insineratehymn var at det ikke var noe nyskapende album da det kom ut, og har heller ikke klart å gjøre den klassiske Deicide sounden riktig. I stedet er det mer groove-riff og et lydbildet som er nedstrippet fra brutaliteten man forventer etter å ha hørt de klassiske 90-tallsalbumene. Det høres ikke ut som et skikkelig death metalalbum med andre ord. Mange av riffene er mer midttempo thrash enn de er death. Midttempoet kan brukes til å beskrive omtrent alle låtene her, selv om mange av låtene starter raskt eller har raske partier, så ender alle låtene opp med å gå for midttempo groove som dominerer det meste av Insineratehymn.

Jeg forstår frustrasjonen til mange Deicide-fans. Misliker man den retningen tung musikk tok mot slutten av 90-tallet og utover 2000-tallet, så er dette et album man burde unngå for enhver pris. Men for sånne som meg, som har en høyere enn gjennomsnitt grense for å høre på denne type musikk, så er Insineratehymn fortsatt et bra album i mine ører. Det er tøft og hardt, og deres hat rettet imot kristendommen er like sterkt som på de klassiske albumene. Liker du litt groove metal sammen med death metal, så er Insineratehymn absolutt en skive verdt å høre på.

Lenke:
Facebook

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*