Newsfeed

Taylor`s Universe: Ruvende musiker

Taylor`s Universe - Almost Perfected

Når en musiker er fra Tårnby så er det jo ikke unaturlig at han ruver musikalsk vel? Robin Taylor er fra Tårnby, og han ruver definitivt musikalsk med et utall fine utgivelser med sitt kjære Taylor`s Universe. Et band som utgir kvalitetsmusikk jevnt og trutt, og som nå er aktuelle med skiva Almost Perfected. Ei skive med fire låter hvor den korteste låten «Remembering Johannesburg» er på litt under ti minutter. Makob Mygind er med denne gangen også, og som vanlig spiller han strålende på diverse saksofoner. Klaus Thrane spiller trommer som vanlig, men mest på høyre side! Venstre side tar gjesteartisten Rasmus Grosell seg av. Skiva lever opp til navnet sitt, og er en nærmest perfekt innovativ prog, og denne skiva kan utmerket vel være ei skive som har bredere appell enn alle de andre skivene fra Taylor`s Universe.

Almosted Perfected er nummer 16 i kronologien, og det tok faktisk så mye som 18 måneder å tilvirke skiva. Resultatet er strålende synes jeg, og det er ei skive jeg setter stor pris på og hvor jeg stadig oppdager noe nytt og spennende. Når det kommer til å bruke You Tube er ikke Robin Taylor særlig flink der. På bandcampen kan alle låten derimot lyttes til. Da vi dere lytte til eksperimentell prog som er en videreføring av den gylne prog æra, og som har følere mot jazz terreng.

Taylor bruker ofte musikere som har lang fartstid i dansk musikk, og som uten unntak er svært dyktige. Han rullerer til dels på musikerne, og derfor vil alle skivene ha noe forskjellig kulør. Det ville de for så vidt hatt med samme musikerne også, for Taylor resirkulerer seg aldri. Han finner stadig på noe nytt å utforske.

Lenke:
Bandcamp
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*