Newsfeed

Thought Chamber: Sagaen om Mr. Qwinkle

Thought Chamber -Record III

Navnet på Though Chamber sin tredje skive er ikke enda klart, men bandet jobber som besatt på å ferdigstille skiva. Foreløpig er det bare kommet en liten snutt fra den skiva i form av Rainless.

Den nye skiva er ikke konseptuell som den forrige skiva Psykerion fra 2013, men en naturlig fortsettelse og videreutvikling for bandet. Ut av ingenting så å si har det nylig poppet ut en låt på You Tube fra den forrige skiva i form av Psykerion: The Question!

På den nye skiva fortsetter Thought Chamber med sin tekniske sci-fi vri, og sagaen om Mr. Qwinkle lever videre. Amerikanerne er nok ikke et band som så veldig mange kjenner godt til, men de består av kjente, dyktige og rutinerte musikere. Vokalen tar Ted Leonard (Spock’s Beard, Enchant) seg av, trommer gjør Mike Haid (David T. Chastain, Michael Harris, Joe Stump), keyboard er ved Bill Jenkins (Enchant), bass ved Jeff Plant (Agrat) and og Michael Harris (Darkology, Vitalij Kuprij) spiller gitarer.

Det var Harris som i 2001 etablerte Thought Chamber, men har sikret seg vokalen til Ted Leonard før han gikk i gang. Harris og Leonard kjente hverandre ikke i det hele tatt, men Harris var så imponert over Leonard sin stemmeprakt at han tok kontakt via nettet.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*