Newsfeed

Metalmania 2018: En intens metal dag!

Jeg har skrevet om Metalmani noen ganger før, men da var det årets utgave som var under lupen. Den festivalen er historie nå, og nå er det 2018 utgaven som belyses. Metalmania er den største innendørs metal festivalen i Øst-Europa med en intens dag med band fra hele verden på to forskjellige scener. 7 april 2018 kan et hvert metal head få seg en gigantisk dose med metal i Spodek Hall i Katowice i Polen.

Festivalen til neste år er nummer 24 i rekken og det er mange typer metal på menyen, så det er bare å lese seg opp, og ta valg for de som måtte ta turen til Pøolen. På hovedscenen er Emperor headliner, og de kompletteres av blant annet Wolf spider, Skyclad, Mekong Delta og Blaze of Perdition. På scene to vil band som Roadhog, Viscera///, Voidhanger og Anima Damnata dukke opp.

Wolf Spider – one of the most acclaimed thrash metal bands formed in Poznań, Poland in 1985. Throughout the years their breathtaking releases became legendary, and their status as Polish thrash metal heroes still remains unbroken. In 1991 the band disbanded for over 20 years. Their last studio album “V”, released in 2015, features a high-octane technical thrash metal with many surprising rhythmic and melodic solutions.

Official website:

http://www.wolfspider.pl/

www.facebook.com/WolfSpiderOfficial

Skyclad – a British heavy metal band with heavy folk influences in their music. They are considered as one of the pioneers of folk metal. The band was founded in 1990 by then former Sabbat vocalist Martin Walkyier and Satan/Pariah guitarist Steve Ramsey. Skyclad’s 13th studio album Forward Into The Past was released on 28th April 2017.

Official website:

www.facebook.com/officialskycladpage

http://www.skyclad.band/

Mekong Delta is a German technical thrash/thrash metal band, formed in 1985. They have released 10 studio album with “In A Mirror Darkly” from 2014 being their most recent one.

Official website:

http://www.mekongdelta.eu/

Blaze of Perdition is one of the best black metal bands in Poland. Founded in 2007 in Lublin the band released four studio albums.

Official website:

www.facebook.com/blazeofperdition

Roadhog – a classic heavy metal act from Poland, formed  in Cracow in 2012. Their music is a real tribute to great, old school metal bands like Accept, Running Wild, Iron Maiden, Judas Priest or Grave Digger with a fresh approach! Unique vocals, super catchy riffs and melodic solos are band’s trademark. “The Oppressors”, their most recent album, was released in August 2017.

Official site:

www.facebook.com/roadhogband/

Viscera/// is a psychedelic post-metal trio from Cremona, Italy. Since starting in 2000 the band has been experiencing with the combination of grindcore, black/death metal, ambient, drone and psychedelic music. Heavily influenced by late Carcass & Nasum and artcore/post-metal bands like Isis, Pelican or Neurosis, Viscera/// made their own solid and spine crushing sound which united their blasting grindcore roots with drone experiments and slow, low-tuned heaviness of extreme post-metal and sludge.

Official site:

www.facebook.com/viscera3stripes/

Voidhanger is a Polish band that creates an infernal mixture of black, thrash and death metal. The band was formed in 2010 by Zyklon (Infernal War, Iperyt), Warcrimer (Infernal War, Iperyt) and Priest (Massemord, Medico Peste) and so far released two studio album “Wrathprayers” (2011) and “Working Class Misanthropy” (2013).

Official site:

www.facebook.com/voidhangerofficia

Anima Damnata is a Polish death metal band formed in late 1996 as the embodiment of blasphemous scorn to Christianity and society’s moral laws. Since the beginning the band glorifies perverse debauchery through the most extreme musical expression. „Nefarious Seed Grows To Bring Forth Supremacy of the Beast” is considered as one of the best albums of 2017.

Official site:

www.facebook.com/animadamnataofficial

Lenker: Facebook

www.facebook.com/MetalmaniaFestival/

www.metalmind.com.pl/metalmania

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*