Newsfeed

Novareign: Stødig og stadig

Novareign - Legends

Enkelte band sine debutskiver er av den etterlengtede typen.  Bandet Novareigh hører med i den kategorien, og 16 februar kommer skiva Legends. Første låten fra skiva heter «Beyond The Cold» og kan allerede nå høres på You Tube. Den sør californiske kvintetten har stødig og stadig bygget seg en plattform, og fått seg et godt rykte og mange som følger bandet. Utallige energiske konserter har bidratt til dette. Legends beskrives av presseskrivet som, «An hour-plus of shred-tastic, over-the-top, epic power and progressive metal».

Novareign har vært aktive siden 2010, men hadde faktisk et hvileår i 2011. Året etter kom de sterkt tilbake med mange nye musikere og en «fuck shit up» holdning. Influensene er som seg hør og bør mange, men shred arbeidet og den kraftfulle melodiske vokalen fra band som Dragonforce, Angra, Iron Maiden inspirerer. I tillegg så har amerikanerne virkelig sansen for de komplekse komposisjonene til Dream Theater, Adagio, Symphony X, and Between The Buried And Me.

Målet for Novareign er å la seg inspirere av de nevnte bandene og være en del av en ny generasjon av nye progressive power metal band. Å redefinere sjangeren er selvsagt ikke så lett, men å komme med ny vitalitet og nye ideer lar seg jo både gjøre og høre om det gjøres med kløkt og talent nok. Novareign vil gjerne henvende seg til alle som er glad i power metal, men spesielt gjerne vil de kommunisere med den generasjonen som er flasket opp på episke fantasier, tegneserier og videospill. Legends er ment til å være første utspill i denne visjonen.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*