Newsfeed

Wavesign: Fra landet med de mange poeter.

Wavesign – Flowing Sceneries

Bruce Soord er en utrolig aktiv musiker og produsent virker det som. Nå har han produsert skiva Flowing Sceneries til det for meg til nå ukjente bandet Wavesign fra Chile. Det er en EP den chilenske kvartetten kommer opp med. Musikken til Wavesign er en stemningsfull og moderne musikk som ofte har nok klør til at det ikke blir kjedelig og at dynamikk skapes.

Selv sier musikerne i Wavesign at de er fra landet med de mange poeter, Chile. Musikken er basert på store og fargerike «soundscapes» og låtene drar store veksler på historieforteller formatet. Der passer jo bra da som nevnt Chile er kjent for sine poeter herunder nobelprisvinnerne i litteratur Pablo Neruda og Gabriel Garcia Márquez.

Chile er også kjent for sin lange kystlinje, men bandet Wavesign har ikke lang karriere da de så smått startet opp i 2013. Vokalist og gitarist Miguel Sepúlveda og bassist Jaime Cid hadde da spilt sammen i et annet band, og hadde lyst til å fortsette å musisere sammen. Rimelig kjapt fikk de to nevnte musikerne tak i Mario Matamala på trommer og Cristian Vega på keyboards. Kvartetten var og er inspirert av Chile sin vakre og storslagne natur og landskap i likhet med de fleste forfatterne fra Chile.

Wavesign sin musikk er balansert og solid men også leken til tider, og musikken er flerlags og en miks av moderne og mer klassisk rytmisk musikk. Noen ganger er det mer rett frem rock, andre ganger jazz og fusion, og andre ganger prog og gjerne litt metal fakter for å fyre opp musikken litt. Den eneste begrensningen er at det ikke skal være begrensinger. Det synes jeg høres fornuftig ut.

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (4228 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*