Newsfeed

Barry Weinberg: En svært mangesidig musiker

Barry Weinberg - Samsarana

Samsarana heter den nye skiva til Barry Weinberg og den kommer i slutten av januar. På coveret står det ordene «A Cinematic Rock Experience». Weinerg har alltid hatt preferanser for forskjellige stilarter som folk, klassisk, metal, prog osv. fordi han er en genuin musikkelsker. Han ønsket på Samsarana å integrere alle disse sjangrene på en tiltalende og spennende måte for å fortelle en historie og bruke musikken til å sette stemningen for lyrikken. De som har hørt skiva ga Weinerg feedback på at musikken hørtes ut som filmmusikk. Målet til Weinberg med Samasarana var å lage Musical Cinema.

Allerede som barn så brukte Weiberg musikk til å uttrykke hva han følte og gikk gjennom. Han fikk følgelig ekstra stor glede av å komponere, og som en bonus så lærte han seg å spille gitar via låtskrivning. Autodidakt musiker altså. Mange av låtene på Samsarana er skrevet når viktige hendelser skjedde i Weiberg sitt liv. «Beyond The Astral Sky»skrev han bare 18 år gammel! De som lytter til teksten vil let opdage at Weinberg gjenomgikk en mørk periode i livet sitt da og han bare ønsket å flykte fra livet sitt.

«Endless Sea» er en nokså ny låt, og som er skrevet som et lydspor til filmen «Florida Cracker», som er om en såkalt «cattleman» Weinstein møtte og om den personen sin erfaringer med storfeindustrien. Låten er ikke akkurat selvbiografisk, men Weiberg og «cattleman» er sammenkoblet og «Endless Sea» og passer perfekt inn i historien og den musikalske strømmen på Samsarana.

Barry Weinberg er fra sør i Florida, og gir ut konseptalbum via sitt eget produksjonsfirma Dream Reality Productions. Karrierer startet han tidlig på 80 tallet som pur ung. Han har alltid hatt gehør, og han formaliserte dette med å studere musikk ved University Of Florida. Han beskriver musikken sin som en slag hybrid av «Pink Floyd meets Rush with a Metallica twist»! Weinstein har skrevet musikken til Florida Crackers: The Cowboys And Cattlemen Of Florida. Han har også skrevet to bøker, A Clear Path To Healing og To Face A Dragon.

Weinberg er opptatt av personlig vekst og «healing», og han har praktisert som kiropraktor, og har spesialisert seg i å restarte folk sine nervesystemet slik at de får ut sitt god helse potensiale.  Weinstein er til de grader en allsidig mann. Lyrikken på Samsaarna spenenr fra The Big Bang til spirituell oppvanning for menneskeheten. Hver låt er et nytt kapittel i en historie. Skiva speiler polariteten i livet, fødsel og død, lys og mørke, desillusjon og entusiasme.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*