Newsfeed

Phantasm: From Now On We’re Doing Things Our Own Way.

Phantasm – Three Men Make A Tiger

Hvordan tre menn kan lage en ekte tiger er langt over min forstand i utgangspunktet! Uansett så heter den nye skiva til bandet Phantasm, Three Men Make A Tiger. Bandet er en trio og fra Philadelphia og er velkjente i hjemlandet for sin energiske live show som er spekket med eksperimentelle virkemidler.  Virkemidler som hvor det å tenke ut av boksen er i fokus med sin ofte sofistikerte og hardtslående avant garde metal med en potent og rett frem rock attityde.

Bandet består av Jay Yachetta på trommer, Aaron White på bass og Steven Rosplock  på vokal og gitar. Tradisjonell rock besetning, men trioen sper på med diverse spennende dataverktøy, live loops, og uvanlig perkusjon og andre verktøy som kan inkorporeres i musikken for å gi den merverdi. Bandet er opprinnelig fra Buffalo i New York og kom med sin første EP i 2005. Den skiva hadde et nokså talende navn, From Now On We’re Doing Things Our Own Way! Fascinerende.

Med nevnte EP fikk trioen sine hengivende og dedikerte fans som hjalp Phantasm å bygge opp musikk karrieren. I 2010 lyttet musikerne i Phantasm til Refused, Drive Like Jehu og Dillinger Escape Plan. På skiva Graph The Puls som kom det året var den inspirasjonen åpenbar og de ønsket å lage «A Big Nasty Record».  Det klarte Phantasm og den nye skive var fylt med låter som var harde, rå og minimalistiske.

Neste skive Machines kom i 2014 og her begynte for alvor amerikanerne å utforske vanta garde terreng. Årets skive er en ytterlig raffinering av soundet og universet til Phantasm. Et univers hvor trioen har brukt to år på Tree Man A Tiger, og hvor nye og innovative virkemidler for å fornye og videreutvikle 90 tallets prog er brukt. Lyrisk er det fokus på menneskehetens evig uvane med å gjenta de samme tabbene som ytterlig sender livet på jorden ut i nye og alvorlige problemer. Metaforisk så kan vi jo med denne konteksten se for oss hva albumtittelen Three Men Make A Tiger henspeiler seg på?!

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4780 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*