Newsfeed

Saber Tiger: Japansk heavy metal

Saber Tiger - Bystander Effect 

Den japanske gitaristen Akihito Kinoshita var 20 år i 1981 og var allerede da en dedikert metal elsker. For å kunne dyrke sin hobby startet han opp bandet Saber Tiger. Et band som med årene har fått utallige fans, og som appellerer til fans av heavy metal og power metal.  Bandet har signert for Slipstick Records og til neste år kommer skiva Bystander Effect.

Det er en nyutgivelse av skiva som kom i 2015. Fire av låtene på skiva kommer nå med engelsk tekst. I tillegg så er det en akustisk instrumental Ship Of Thousand som er med på den nye skive, pluss en ny innspilling av First Class Fool som er en klassisk Saber Tiger låt. Demo innspillinger av kjente Saber tiger låter som Sin Eater og What I Used To Be er også med. Tiger Effect er kjent for rå vokal som likevel er full av innlevelse fra Takenori Shimoyama. Låtene er beinharde med melodiske, og riffene er intrikate men catchy.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*