Newsfeed

Möbius Strip: Unge musikere på høyt nivå

Möbius Strip - Möbius Strip

Fra småbyene Lazio og Abruzzo nær hovedstaden Roma kommer musikerne i bandet Möbius Strip. Den selvtitulerte debutskiva ble møtt med tilnærmet strålende kritikker mange plasser. Bandet består av fire unge talentfulle musikere, og spiller en progressiv jazzrock. Möbius Strip et vitenskapelig begrep som binder sammen to sider av samme overflate. Den italienske kvartetten er inspirert av dette og ønsker med musikken deres å kombinere forskjellige stiler og influenser. Det gjør de med bravur på debutskiva, og kommer opp med fem lange komposisjoner og en kort en, «Call It A Day».

De fire musikerne er mellom 23 og 26 år, men de spiller på en så overbevisende måte at en skulle tro de hadde gjort det hele livet. Musikken er instrumental, men bandet sine evner til å variere gjør ikke savnet av vokal merkbar. På for eksempel «Forst Impression» er det en artig og spennende trommesolo. Låten viser også et band som spiller utrolig bra sammen, og hvor de enkelte musikerne får skinne hver for seg og således vise sine ferdigheter. Den visningen er uformell og konsis og ikke basert på ønske om å imponere.

Nico Fabrizi står for soloen på den lekre låten Andalusia. Som navnet antyder er det spanske vibber over den låten, og igjen så er den musikalske samhandling hentet fra øverste hylle, og musikerne får vist sin dyktighet. Davide Rufo på trommer er i storform og basslinjene til Eros Capoccitti er virkelig svung over. Skiva er et teamarbeid, men musikken hadde ikke vært den samme uten Lorenzo Cellupica og hans tangenter. Den siste låten er tittellåten og den er en fusion låt hvor bandet klarer å få opp en inspirert musikk hvor retro og moderne glir sømløst sammen.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*