Newsfeed

The Saint’s Ashes: Fyr i teltet

The Saint`s Ashes - The Saint`s Ashes II

Taiwan vet de fleste i Norge lite om vil jeg tro? To ting kan jeg fortelle om den nasjonen. Det er 23,5 millioner innbyggere i landet, og et band som heter The Saint’s Ashes kommer fra øya Taiwan. Det er et enmanns band som er bestående av Jonathan Terwilliger som startet opp for alvor i 2011. Først i 2016 ble det fyr i teltet, og tilvirkningen av musikk satte for alvor i gang. I juni i fjor kom skiva The Saint’s Ashes The Saint’s Ashes I, og The Saint’s Ashes II kom for noen få dager siden.

Musikken er instrumental progressiv metal, men det tilkommer litt metal core og ambiente lydlandskaper med mer. Så mye info er det ikke å finne om musikkprosjektet The Saint’s Ashes, og Jonathan fremstår som en som ikke akkurat bruker sosiale medier for alt de er verdt! Mens jeg har skrevet denne artikkelen har pussig nok pluselig Terwilliger  skrevet en del om innspillingsprosessen på Facebook. En prosess som har bydd på diverse utfordringer åpenbart.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*