Newsfeed

Hávamál: Etterfølger brødrene Grimm

Hávamál – Nebelreiter

Brødrene Grimm kjenner mange til og de var språkforskere og eventyrsamlere og hjemmehørende i byen Hanau. Nå er det jo lenge siden de levde og kanskje er det nye helter på gang i Hanau nå? Bandet Hávamál er fra Hanau og har holdt på siden 2014 og tidlig i denne måneden kom EP-en Nebelreiter.

Keyboardsspilleren Niklas Geist startet opp Hávamál som et sideprosjekt til bandet Dreamworker. I dag eksisterer ikke Dreamworker, men Hávamál er et band som stadig flere oppdager. Opprinnelig var Hávamál ment å spille pagan folk metal med elementer av black metal. Etter hvert så ble det intergret elementer av folklore fra hele verden, og det rytmiske aspekt fra metalcore. Bandet sin syriske trommeslager Johnny Sarah spiller også Darbuka (goblet drum) og har inspirert bandet til å spille ganske så lange låter.

Det tok noen år å få inn de rette musikerne i bandet, men i 2016 kom vokalist og mandolinspilleren Bianca Turner med og dermed var Hávamál en sekstett.  Året etter returnerte bassisten Vincent Lux til Hávamál, og de var fulltallige og kunne for alvor raffinere sitt musikalske uttrykk. Musikerne er lyrisk sett opptatt av paganisme og hedenske kultur fra hele verden innen lyrikk, mystisisme og historie.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*