Newsfeed

Dialects: Minst et skritt til siden!

Dialects – Because Your Path Id Unlike Any Other

Glasgow har faktisk fire «universiteter» og er en magnet på turister, og det tredje største turistmålet på de britiske øyer. Bandet byr også på bandet Dialects som siden 2015 har virket som en magnet på deler av musikkelskerne, og kvartetten har bygget opp sitt renomme. Kerrang sier at bandet er «The fastest rising post rock band in this part of the world». Det er ikke kun Kerrang som er begeistret for skottene sin musikk, men utallig andre musikk magasiner henger seg på med sin hyllest. En hyllest som kommer i kjølvannet av fire store konsertturneer på et år.

Nå er skottene aktuell med sin debutskive Because Your Path Is Unlike Any Other. Det synes jeg er en meget god tittel da nok mye av hyllesten til Dialects jo kommer at de tar minst et skritt til siden fra den gemene hop av artister. De byr således ikke akkurat opp til dans, men til å lytte til en post rock som har elementer av math rock og stor vilje til å oppsøke steder der lysten til eksperimentering innen musikken bor. Bandet er blitt hyllet som «delirious instrumental maestros!» Det musikalske kompetansen er det neppe noe i veien med som jeg kan lese meg til å lytte meg til.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*