Newsfeed

Icarus Gasoline: Tøft og teft

Icarus Gasoline – Purpura Esencial

Spennende og kreativt bandnavn det her, Icarus Gasolin! Ikaros var han som fløy med sine hjemmelagde vinger for nære solen i gresk mytologi, og så smeltet de. Han kunne da trengt brennstoff eller noe for å ikke falle ned. Icarus Gasoline fra Chile er nå aktuelle med albumet Purpura Esencial, og det er ei skive uten brennstoff men med mye krutt. Krutt i en setting med psykedelisk stoner, og det låter virkelig tøft og bandet har teft for den gode melodi og låter med sug i.

Icarus Gasoline er fra Patagonia helt sør i Chile og er neppe et band som så mange her i Europa kjenner til, men bandet er nok et bevis på at det lages god musikk over hele verden så å si. Dundrende originale er chilenerne ikke, men de har nok identitet til å fremstå som seriøse musikere og de kan sine instrumenter, og de samspiller på et høyt nivå. Et tungt og tett driv med både dynamikk og følelser er også  Icarus Gasoline innehaver av.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*