Newsfeed

Kantica: Bare spretter frem!

Kantica - Reborn To Aesthetics

Jeg har vel brukt uttrykket sprette opp som en paddehatt en og annen gang uten helt å vite hvor det kommer fra. Betydningen er likevel åpenbar. Det viser seg når jeg foretar en «research» at en paddehatt er en sopp som gjør som sopp gjør av og til, bare spretter frem. Det kan derfor virke noe nedlatende å si at band spretter frem som paddehatter. Det er ikke min intensjon da jeg i høy grad respekterer Kantica. Bandet Kantica er en slik paddehatt, og vil nedkomme med sitt første album Reborn To Aesthetics 2 februar.

Bandet er fra byen Savona som har en viktig havn for utførsel og eksport av Fiat og Lancia biler. I snart fire år har Savona vært havn for Kantica sin utførsel og eksport av musikk. En musikk som er en kombinasjon av power metal og symfonisk metal. I sentrum er orkestrale arrangementer som byr på en miks av det grandiose og det melodiske. Bandet er talentfullt rent instrumentelt, men kan nok perfeksjonere låtskrivingen en del uten at det blir feil!

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*