Newsfeed

Kvinner innen rytmisk musikk

At rytmisk musikk er dominert av menn er vel en vedtatt sannhet vil jeg tro? Spesielt innen metal gjelder vel dette. Som er et unntak fra 1980 tallets heavy metal er Doro Pesch som opprinnelig var med i bandet Snakebite men konverterte til bandet Warlock i 1983. Fire år senere var hun det eneste gjenværende opprinnelige medlemmet av bandet, og da hun skiftet plateselskap skiftet hun bandnavn til Doro. Det gamle plateselskaper eide for øvrig rettighetene til Warlock navnet. Doro Pesch kan vel stå som et symbol for kvinner innen rock og metal, og det er da hun som er avbildet øverst i denne artikkelen. Jeg har for øvrig funnet frem 5 klipp fra You Tube som har mer eller mindre seriøse lister av kvinnelige musikere.

20 Supreme Metal Goddesses:

Topp 10 metal band med kvinnelig vokalist:

Topp 10 Frontwoman In Hard Rock And Heavy Metal:

Top 10 Female Guitarists Of All Time:

Cutest Female Guitar Players From Around The World!:

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*