Newsfeed

Vitam Et Mortem: Life In Death

Vitam Et Mortem – Sinfonía Para El Funeral De Un Ángel

Vitam Et Mortem oversatt fra latin blir til Life In Death, og det latinske navnet er selvsagt et navn som passer til et band som spiller death metal. Det har colombianerne gjort siden 2002, og for ikke lenge siden kom kvartetten med sin femte skive Sinfonía Para El Funeral De Un Ángel. Det er ei skive som har vært planlagt svært lenge, men som av ukjente årsaker ble satt på vent. Lyrikken er en ganske viktig del av musikken. Så vidt jeg kan skjønne er det et eller annet med en kult og hekseri eller liknende. Min spansk er uklanderlig dårlig, men det er åpenbart viktige saker for musikerne som formidles.

Sinfonía Para El Funeral De Un Ángel betyr noe sånt som symfoni til begravelsen av en engel oversatt til norsk. Det korrelerer bra med lyrikken til bandet som ofte dveler med emner som død, kaos, bekmørke og blasfemi. Bandet er ikke redd for å utfordre kirken i et land hvor 92 prosent er katolske. Frontmann i bandt er Julián David Trujillo Moreno og han står for komponering, gitar og vokal. I tillegg så har han vært med i Vitam Et Mortem siden starten som eneste av dagens besetning.

Bandet er opprinnelig fra El Carmen De Viboral i Antioquia som ligger på 2150 meter over havet. Det kan ikke være mange band i verden som kommer fra slike høyder? På tross av det så er de ikke høye på seg selv, he he! Det er ydmyke og hardtarbeidende musikere vi snakker om. De er på evig søken etter å utvikle musikken sin og spesielt i den første tiden så var det mye folklore å spore i hva de kom opp med. Folk elementer kan forresten klart høres i låten over dette avsnittet.

Vitam Et Mortem er et band som nok ikke er så veldig kjent i Europa, men som er særdeles respektert i sin del av verden. Bandet har dog turnert i USA, Spania, Sverige, Italia og Tsjekkia. De byr på seg selv og henter inn elementer fra sjangere som black metal, etnisk musikk, symfonisk musikk o.s.v. når det måtte passe. Trujillo Moreno og co. er flinke til å variere mellom de enkelt låtene, men også innen en låt er det ofte dynamisk og mye spennende å finne i lydbildet.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*