Newsfeed

Riversea: Hyggelig gjenhør?

Riversea - Tide

Out Of The Ancient World fra 2012 var til nå den eneste skiva til bandet Riversea, men i februar eller mars så kommer oppfølgeren i form av skiva Tide. Det blir forhåpentligvis og sannsynligvis et hyggelig «gjenhør» med Riversea? Den nye skiva frontes av grunnleggerne av bandet Brendan Eyre og Marc Atkinson, men nå er Riversea er fast kvartett. Valget av de to nye musikerne virker gjennomtenkt og som er smart trekk av Eyre og Atkinson.

Alex Cromarty fra Dave Kerzner, Mantra Vega, Mostly Autumn og Heather Findlay tar seg av trommingen og David Clements spiller bass. I tillegg så er det et stort antall kjente og dyktige gjesteartist med på Tide. Musikalsk så er det en rimelig moderne neoprog som er velspilt men neppe banebrytende og evnet til å stå for et musikalsk kvantesprang hva gjelder fornying av sjangeren. Det er de færreste musikere forunt å klare. Solid musikalsk håndverk er det likevel så definitivt.

https://www.youtube.com/watch?v=LdgDrNm0uuE

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*