Newsfeed

Demonic Christ: Straff for ignoranse

Demonic Christ - Punishment for Ignorance

Er du typen som er godt kjent med amerikansk black metal fra 90-tallet, så har du kanskje hørt om Demonic Christ. De er langt i fra det mest kjente bandet fra den scenen og tidsperioden, men har du hørt om dem, så er det kanskje fordi de var et av de første ekstrem metalbandene med kvinnelig vokalist.

Musikalsk sett er det ingen tvil om at de er black metal, men det er klart og tydelig en dose med death metal i riffene. Sammen med trommene, så er dette musikk som er veldig lett å headbange til. Både riff og trommer kan være raske til tider, men låtene holder seg til et midttempo og trommene kjører aldri på med blast beats. Det er deler som er virkelig seige og høres skikkelig tøffe ut når de senker tempoet enda mer.

Er du ute etter speed, så vil du bli skuffet, men digger du hard og catchy black metal, så er Punishment for Ignorance perfekt. Siden jeg nevnte at vokalisten er en kvinne, så er det ingenting typisk kvinnelig med vokalen til Dana Duffey. Hun veksler mellom en mer hes black metalvokal og dyp death metalgrowling som høres skikkelig brutal ut. Det er en grotesk vokalbruk som er skapt for denne type musikk.

Punishment for Ignorance er en fin miks av typisk black metal med litt utypiske elementer. Lyrikk og image er satanistisk, lydbildet er rått og låtene har primitive kvaliteter. Men det er en tyngde i riffene jeg assosierer mer med death metal, mer bruk av growling i vokalen og et fokus på midttempo som er uvanlig for sjangeren. Og som nevnt er dette veldig fint å headbange til.

Det er litt annen atmosfære og stemning enn annen 90-talls black metal, men minst like mørk og ond som andre band og album fra sjangeren. Punishment for Ignorance er lite stykke av den gamle amerikanske black metalscenen som er verdt å høre på når man vil høre på noe som har litt death metal i seg og er hardt uten å skru opp tempoet for mye.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*