Newsfeed

Steve Hackett: «Eleventh Earl Of Mar» og «El Niño»

Steve Hackett – Wuthering Nights: Live In Birmingham

Steve Hackett er ingen ung mann akkurat, men har en utrolig vitalitet på mange områder herunder å stadig komme opp med musikk i diverse settinger. Sist ut er en feiring av 40 års jubileumet for slippet av Wind And Wuthering. Det var den siste skiva som Hackett spilte på i sin tid i Genesis. Skiva var også den som Hackett leverte flest låter til. Wind And Wuthering feiringen ble til en konsert i fjor i Birmingham som ble behørig filmet. Navnet er Wuthering Nights: Live In Birmingham, og herfra kommer låten «Eleventh Earl Of Mar». De øvrige fire låten fra 1976 skiva er «One For The Vine», «Blood On The Rooftops», …«In That Quiet Earth» og «Afterglow..».

Konserten hadde også med låter fra andre Genesis skiver pluss fra Hackett sitt siste soloalbum The Night Siren. En herlig instrumental versjon av «El Niño» fra nylig nevnte skive er nå klar på You Tube. Wuthering Nights: Live In Birmingham kommer 26 januar som «Available As Special Edition 2CD + 2DVD Digipak, Blu-Ray, Digital album». Musikerne som er med Hackett på konserten er Roger King (keyboards), Gary O’Toole (trommer og perkusjon), Rob Townsend (saksofoner og fløyter), Nick Beggs (bass, chapman stick & 12 strengs gitarer) og Nad Sylvan på vokal pluss gjesteartistene John Hackett og Amanda Lehmann. Rimelig bra musikere det her!

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*