Newsfeed

Bergsvriden: Fra trollskogen

Bergsvriden – I Vitterhetens Beksvarta Gömmen

Med en tittel som I Vitterhetens Beksvarta Gömmen så er det jo sannsynlig at musikken er black metal. Det stemmer, og bak den skiva står det svenske bandet Bergvriden som spiller folkloredrenert black metal. I Vitterhetens Beksvarta Gömmen kom i begynnelsen av januar. Den svenske trioen er inspirert av band som Trollfest, Finntroll, Burzum og Vintersorg og har holdt på siden 2015. 

Skiva er bandet sin debut, og svenskene har klart å lage ei skive som er skummel som fy. Musikken er low-fi og bassen har en prominent rolle i lydbildet. Visse fellestrekk har skiva med Mortiis sitt verk Crypt of the Wizard fra 1996. Låtene er relativt korte, og det er skiva også med sine knappe 20 minutter. To eller tre gode låter til hadde gjort seg slik at vi kunne fått mer forvridd folk black metal som hentet ut av et forvrengt og snodig men fascinerende eventyr. Metal Archives som pleier å være vel informert har på sine sider satt utgivelses til 10 januar 2018, men det virker som skiva var ferdig i 2015.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (3949 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*