Newsfeed

Galahad: En lang låt

Galahad – Seas Of Change

Når ei skive kun har en låt på over 42 minutter så er det ofte snakk om en eller annen form for prog. Seas Of Change er ei slik skive og det er Galahad som står bak den. Slippet er i midten av januar, og det er rikelig med temposkifter, varierte stemninger og musikkstiler. Skiva er også en hybrid av den tidligste tradisjonelle Galahad soundet, og det mer moderne hardere «techno» keyboards orienterte soundet fra de siste skivene. 

Seas Of Change er også den første hvor Lee Abraham spiller alt av gitarer etter sin tilbakekomst til bandet i fjor. Abraham spilt bass i Galahad mellom 2005 og 2009. Karl Groome har produsert skiva, og han pleier jo å gjøre en utmerket jobb i så måte. Gjesteartist er som så ofte før i en Galahad kontekst Sarah Bolter. Hun trakterer fløyte, klarinett og sopran saksofon. Galhad er et veteranband som har holdt på siden 1984, og årets skive er nummer tolv i porteføljen.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*