Newsfeed

R.I.P. Jim Rodford

Å falle i trappene i hjemmet sitt og så dø av det er unektelig tragisk. Det gjorde dessverre Jim Rodford i dag. Rodford spilte bass i diverse kjente og viktige band for rockens utvikling som Kinks, Argent og The Zombies. Rodford ble 76 år gammel og fetteren Rod Argent sier at Rodford var en fantastisk bass spiller og uløselig knyttet til The Zombies.

Rodford var med i The Kinks fra 1978 til 1996. Han var usvikelig forpliktet til lokal musikk, og alltid et synlig medlem av den lokale scenen i St. Albans, hvor han har tilbrakt hele sitt liv. Kinks var for øvrig på besøk i Norge i 2015 og spilt på Norwegian Wood festivalen. Kinks ble startet av brødrene Ray og Dave Davies i 1964, og har hatt hitlåter som «You Really Got Me», «All Day and All of the Night» og «Sunny Afternoon».

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6691 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*