Newsfeed

The Fierce And The Dead. Inspirert av retro spill

The Fierce And The Dead – The Euphoric

Låten Truck fra The Fierce And The Dead sin tredje skive The Euphoric er nå ute på You Tube.  Skiva må fansen vente på da The Euphoric først kommer dagen etter vår nasjonaldag. Truck er laget av Mark Duffy, og gitaristen i bandet Matt Stevens sier at videoen er inspirert av 80 tallets retro spill. Stevens sier videre at Truck er en låt som viser hvilken retning bandet nå er på vei.

The Euphoric vil bli lansert som et spesialshow ved The Black Heart i Camden i London. The Fierce And The Dead begynte for åtte år siden som et instrumentalt band med tre musikere. På den første EP-en kombinerte de postrock med electronica, krautrock og psykedelisk musikk. På debut CD-en tilkom det elementer fra hardcore punk, jazz og også ambient innflytelse.

Så spesiell var musikken at The Fierce And The Dead ble et undergrunns kultband. Etterhvert ble bandet en kvartett, og deres andre skiva Spooky Action hadde elementer fra math rock, og den ble gjennombruddet. Plutselig var Londonbandet kjent og utallige musikkmagasiner skrev om dem. Årsaken er kanskje at kvartetten aldri resirkulerer seg selv, men er et band i stadig utvikling som det forventede er det uventede.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4500 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*