Newsfeed

Ungdomskulen: EA Sports FIFA 09-soundtrack

Ungdomskulen - Gold Rush

Noe av det spennende med musikk for meg er at det alltid er band som jeg ikke har hørt om som dukker opp på radaren min. Nå er jo den radaren rimelig kompleks og får med seg mye må sies. Nylig så var det bergensbandet Ungdomskulen som ble oppdaget. Det er en erfaren trio som har holdt på helt siden 2003 og gitt ut tre skiver. Den fjerde kommer mot slutten av januar og heter Gold Rush. Låten «Touch Down» er den første singelen fra bandet mellom de syv fjell sitt nye album.

Undomskulen består av tre musikere som er barndomsvenner. Debuten kom i 2007 og het Cry Baby. Den skiva fikk bandet stor oppmerksomhet om, og mange godord, og de ble med på EA Sports FIFA 09-soundtracket. I tillegg så åpnet den vellykkede skiva opp for en heftig konsertvirksomhet. Trioen har bestemt seg for at de ikke skal ha noen musikalske restriksjoner. Det er ofte et smart trekk da det kan føre til uforutsigbar musikk som skiller seg ut i mengden på en forhåpentlig positiv og spennende måte. Eksperimentell rock med en proghelning er en mulig beskrivelse av musikken til bergenserne.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5129 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*