Newsfeed

Jordsjø: Omsider et «Propert» album

Jordsjø - Jord

Etter tre kassettdemoer er omsider Jordsjø i mars klar med et «propert» album de har kalt Jord. Skiva har mangt og meget til felles med eldre prog og da spesielt den skandinaviske varianten. Jord er ei skive med mer substans enn bandet sin tidligere musikk. Den underliggende tematikken er om fremmedgjøring, drømmer og røtter, og det er et organisk og dynamisk sound.

Rikelig med fløyter, gitarer og «vintage» synther gir et varmt sound med klare føler til 70 tallets prog, og det hele krydres med snev av elektronisk musikk og folk. Duoen Jordsjø er inspirert av gamle skrekkfilmer, tysk synth musikk fra 70 tallet, svensk prog, fantasy litteratur og norsk natur. Selv om musikken er retro så gjør Jordsjø musikken på sin måte slik at det ofte låter friskt og interessant. Bandet består av multiinstrumentalisten Håkon Oftung fra Tusmørke og Black Magic, og trommeslageren Kristian Frøland. Jordsjø vil sannsynligvis falle i smak hos fans av band som Wobbler, Trettioåriga Kriget, Schicke Führs Fröhling, Sinkadus, Black Magic og Änglagård.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*