Newsfeed

Hyvmine: Jordskjelv?

Hyvmine - Earthquake

Gitarvirtuoser er det nokså mange av, og Al Joseph er av de, og han sitt nye musikkprosjekt heter Hyvmine som nå har kommet med sin debutskive Eartquake. Hvorvidt den skiva kan utløse et musikalsk jordskjelv gjenstår å se, men så revolusjonerende er neppe musikken. Fans av band som Dream Theater, The Winery Dogs og Animals As Leaders kan sannsynligvis like Hyvmine. Singelen «Shogun» er nå klar, og gir et godt innblikk i hva Hyvmine står for. 

Al Joseph er kjent for sin «chopping trees with his axe» men viser på Eartquake at han faktisk har en veldig god og kraftfull stemme. Joseph har så å si håndplukket sine medmusikanter, og kvartetten kommer opp med en temmelig rå musikk med et bombardement av doble basstrommer og prog metall gitarrytmikk og masse herlige gitarsoloer. Hyvmine virker som et spennende bekjentskap kan jeg så langt fastslå.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*