Newsfeed

Blå Lotus: I Tintin sine fotspor

Blå Lotus – Tube Alloys

Georges Remi under hans kjente pseudonym Hergé skapte for lenge, lenge siden tegneserien Tintin og herunder et album som het Blå Lotus. For et par år siden ble bandet Blå Lotus skapt av tre svenske musikere. Mottoet var den gang som nå, «No Six-String Allowed» med en visjon om å lage hard prog uten gitarer.

For få dager siden kom skiva Tube Alloys og her finnes ekspansive lydlandskaper meislet ut med bass, trommer, Hammond orgel, synther, Farfisa orgel, elektriskpiano, fløye, vokal, theremin og diverse «random sounds effect». Kompositorisk er det jam baserte og spekket med stoner riff. Trioen hevder at de har en hang til å like buddhistisk kjernefysikk!

Svenskene er inspirert av gamle proghelter som; Emerson Lake & Palmer, Yes, Pink Floyd, Black Sabbath, Jimi Hendrix, Deep Purple, Procol Harum, Genesis, Led Zeppelin, Atomic Rooster, Kebnekajse, Hansson & Karlsson, Trummor & Orgel, Dungen & Beatles med flere.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*