Newsfeed

Birzer Bandana: Aldri møttes!

Birzer Bandana – Of Course It Must Be

Birzer Bandana er et nytt band som slapp skiva Of Course It Must Be for kort tid siden. Brad Birzer er en prog entusiast til de grader som står for tekstene på nevnte skive og som skriver for magasinet Progarchy. Her anmeldte han skiver for bandet Salamander hvor Dave Bandana spilte, og slik fikk de to kontakt og det endte opp med et vennskap. Et vennskap som endte opp med musikk prosjektet Birzer Bandana.

https://www.youtube.com/watch?v=7jJ8rh9b71Y

Faktisk så har Birzer og Bandana aldri møttes ut i fra hva jeg kan skjønne. Det forhindrer ikke at de med Of Course It Must Be kommer med et progressivt konseptalbum. Skiva er rimelig variert og det er litt popsensibilitet her og der. Gjesteartisten Olga Kent spiller nydelig på fiolin, og hun kunne nok med fordel vært brukt på flere låter. Bandana spiller et utall instrumenter, men trommene er programmert og det bør Birzer Bandana slutte med. En levende trommeslager er noe som neste skive bør inneholde.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*