Newsfeed

Gwydion: Hengivende fans

Gwydion - ?

Jeg har oppfattet at vikinger var fra de nordiske land?! Det forhindrer selvsagt ikke at en portugisisk sekstett kan spille viking metal. Bandet er Gwydion og de er nå i full gang med å spille inn ny skive som oppfølger til skiva Veteran fra 2013. Gwydion er for øvrig en karakter i walisisk mytologi med en høyst tvilsom moral. Portugiserne finansierer den nye skiva via etter hvert rimelig mye omtalte IndieGoGo campaign. Gwydion har siden oppstarten i 1995 hatt en stor og dedikert fanskare som har støttet bandet på alle måter, herunder finansielt.

https://www.youtube.com/watch?v=x7qSDVc4X3I

Det portugisiske bandet ble trommet sammen av en musikalsk vennegjeng med en felles fascinasjon for keltisk kultur. Debuten på CD kom i form av Ynys Mön i 2007, og den skiva var understøttet av labelen Trollzorn. Den labelen fattet interesse for Gwydion fordi bandet var så særegent og interessant og brakte noe helt nytt inn i viking metal.  I årene som fulgte turnerte portugiserne heftig og bygde seg opp en gigantisk fanskare. Det hele toppet seg med skiva Horn Triskelion som viste et band med en nærmest utrolig vitalitet, energi og iderikdom oppmagasinerte gjennom mange år.

https://www.youtube.com/watch?v=-xf14JBvXMI

Neste skive Veteran viste et band som hadde delvis staket ut en ny kurs, med en mye mer episk tilnærming i musikken. En musikk som også hadde mer metal elementer med heftig metal riff fokus og mindre folk tilnærming. Basert på dette er det jo ikke unaturlig at det er mange fans som gleder seg til ny musikk fra Gwydion! Rett nok må de smøre seg med tålmodighet for keyboardsspilleren Daniel César og medmusikantene slipper ikke den nye skiva før sommeren 2018. Det er derfor det ikke er noen You Tube video fra den skiva vedlagt.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*