Newsfeed

New Horizons: Noe som er rett fra Pisa

New Horisons – Inner Dislocation

De fleste kjenner til det skjeve tårnet i Pisa vil jeg tro? Mindre kjent er nok at bandet New Horizons er fra Pisa, og at siden oppstarten i 2010 har gjort mye rett faktisk. New Horizons har gjennom årene raffinert sin prog metal hvor de nå mikser influenser fra 70 tallets prog med en ofte røff og moderne metal, og gjør sitt ytterste for å få et personlig uttrykk og et særegent sound. I midten av denne måneden vil sekstetten slippe sin debutskive Inner Deslocation som er mikset i 7Studio og mastret av Simone Mularoni ved Domination Studio.

Bandet ble trommet sammen da de to gitaristene Giacomo Jack Froli og Nicola Giannini tilfeldigvis møttes i et øvingslokale, og fant at de hadde mye felles innen musikksmak. Først så spilte de cover versjoner live lokalt, så kom ønske om å skaffe en musiker som spilte keyboards. Han fant de i svært dyktige Luca Guidi, og dermed var det åpnet opp for å spille thrash metal og power metal med mye progressiv helning som alle musikerne likte. Bandnavnet de valgte da var Samouk før det for tre år siden ble skifte til til New Horizons. Skifte av navn førte også til skifte av stil, og et prog metal fokus.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (3765 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*