Newsfeed

First Aid Kit: Vakkert igjen.

First Aid Kit - Ruins

Nytt album med First Aid Kit er alltid en begivenhet. Søstrene Klara og Johanna Söderberg har truffet en nerve hos mange med sin klangfulle og sødmefylte musikk inspirert av blant annet folk og country. Sine store inspirasjonskilder viste de oss med megahiten “Emmylou” fra andrealbumet “The Lions Roar” i 2012, med en sterk video fra Gram Parsons’ minnelund i Joshua Tree, California.

Ruins både gleder og skuffer meg litegrann. Gleder meg fordi det fortsatt er musikk med mye følelser og nydelige harmonier. Skuffer meg fordi det er et par låter som blir vel anonyme. Aller best på dette albumet liker jeg Postcard som er albumets største flørt med countryen. Fengende, melodiøs og usigelig vakker, der det er første halvdel at jeg synes er sterkest. Og på It’s a Shame får vi First Aid Kit på sitt beste. Her har de også laga en meget god video som virkelig understreker teksten.

Fireworks er også nydelig, og jeg får litt retrofølelse av denne. Men så henter da også Klara og Johanna sin inspirasjon fra artister som var på topp før de ble født. De har tatt det beste fra 60- og 70-tallet inn sin musikk av i dag, og dette fungerer ofte meget bra. Så har vi et par sanger som blir vel anonyme for meg, To Live a Life og My Wild Sweet Love. Men så tar det seg opp med Distant Stars og tittelsporet Ruins.

Hem of Her Dress er en en annen låt som jeg vil trekke fram, en perle som avslutter med et nydelig barnekor. I det store og det hele er dette et meget bra album, ingen tvil om det. Jeg vil ikke kritisere for mye at det er et par låter som jeg synes er anonyme, men det gjør at albumet ikke føles som en innertier, som det må være for å få toppkarakteren.

Facebook

Leave a comment

Your email address will not be published.


*