Newsfeed

JPL: Fra velvene

JPL - Retrospections Vol.3

31. mars kommer JPL med skiva Retrospections Vol.3, men allerede nå kan vi lytte til låten «Une Étrange Idée».

Bak JPL skjuler det seg Jean-Pierre Louveton som er gitarist og vokalist i det supre franske bandet Nemo. Retrospections Vol.3 er som de to forrige skivene i denne serien spekket med låter som har «ligget i velvene» og ikke er gitt ut før av en eller annen årsak. Alle låtene er omarrangert og det er låter JPL nå er særdeles fornøyd med. Komplekse låtstrukturer og mange fantasifulle arrangementer.

Coverkunsten er ved Louveton sin gode venn Stan W Decker og det er en artist som virkelig er dyktig. Dyktig er også trommeslageren i Nemo, Jean Baptiste Itier som har vært med på alle skivene til JPL. Iltier var et åpenbart valg da JPL vet at han får topp kvalitet fra den trommeslageren.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*