Newsfeed

Legend Of The Seagullmen: Nautcial spaghetti western

Legend Of The Seagullmen - Legend Of The Seagullmen

Fra Los Angeles kommer det ferske bandet Legend Of Seagullmen som spiller det de selv kaller Nautical Rock And Roll. Amerikanerne kom nylig med selvtitulerte debutskive. Musikken til bandet er egentlig  sjanger knusende, og det åpner ofte opp for spennende musikk. Helst må det jo være rimelig dyktige musikere som er motiverte og i et kreativt modus. Legend Of Seagullmen består av svært dyktige og kjente musikere fra meget bra band. Åtte musikere som åpenbart hygger seg med å musisere sammen og med fri flyt av de mest ville ideer og innfall. De to mest kjente musikerne er kanskje Danny Carey fra Tool, Brent Hinds fra Mastodon.

Skiva er konseptuell og kan gjerne kalles nautcial spaghetti western, og har en stemningsfylt åpning med klokkespill, kirkeklokker, knirkende skipsdekk og og svusj og visken fra havet. En bemerkelsesverdig kinoaktig åpning. Utover på skiva blir lytteren tilbudt en variert meny av forskjellige låter som alle holder bra kvalitet. Det blir spennende å se om Legend Of The Seagullmen kommer opp med mer musikk på sikt. Musikerne er jo rimelig opptatt i sine respektive band. Uansett så er det flott at så dyktige musikere søker sammen og lager musikk som er til dels langt fra den musikken bandene de spiller i driver med.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (3770 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*