Newsfeed

NBS: I dette livet eller i det andre

NBS - En Esta Vida O En La Otra

Jeg innrømmer at deathcore er en sjanger jeg har lite greie på, men jeg liker å skrive om musikk jeg egentlig har lite kjennskap til. Da lærer jeg mer om musikk fordi jeg må innhente info. Dette fant jeg med et kjapt tastetrykk: Deathcore er en ekstremmetal-sjanger, innenfor heavy metal, og er en slags blanding av death metal og metalcore eller hardcore punk, eller begge. Den blir definert av en «overdreven» bruk av death metal-riff, blast beat og bruk av breakdowns. NBS er et deathcore band som er fra Lima i Peru. Lima er en av de 30 største byene i verden. Det er vel heller tvilsomt om bandet NBS blir blant de største deathcore bandene i verden.

Kvartetten hygger seg likevel med å skape sin tapning av deathcore. Musikerne i NBS er rimelig unge, og definitivt entusiastiske. Det siste har fått en ytterlige boost ved at bandet slapp debutskiva En Esta Vida O En La Otra for en måned siden. Oversetter vi tittelen får vi «I dette livet eller i det andre». I dette livet så tilsetter musikerne i NBS musikken sin djent ut i fra hva jeg kan lese meg til.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*