Newsfeed

Caliban: Fra dramaverden

Caliban - Elements

Tidlig i april kommer Caliban med skiva Elements, men nå er singelen «Intoxicated» klar. Bandet har på den nye skiva gjenopptatt samarbeidet med magiker produsenten Benny Richard som har har produsert skiva sammen med gitaristen i bandet, Marc Görtz. Cover kunsten er basert på jord, luft, ild og vann som er symboler for realisasjon, ideer, kraft og følelser. Det er symboler som inspirer musikerne i bandet til å gjøre det de liker best, som er å lage musikk, utvikle seg som musikere og forhåpentligvis at også fansen blir inspirert av musikk deres.

Elements sitt cover er laget av den velkjente kunstneren Marcel Gadacz som har lagd cover for bandet før. Caliban er fra Essen, North Rhine-Westphalia og har holdt på siden 1997 med metalcore. Årets skive er nummer 11, så det er et produktivt band. Caliban er en fiktiv karakter i en amerikansk tegneserie publisert av Marvel Comics. Bandnavnet kommer ikke fra tegneserienverden, men fra dramaverden. Fra verdens største dramatiker. Fader William Shakespeare sin karakter Calibran fra stykket «Tempest». Lyrisk så har tyskerne en hang til å skrive om indre demoner, samfunn, kjærlighet og forhold.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*