Newsfeed

Morna!!!

Kapp Verde hevder å være fødestedet til musikkformen Morna – en musikkstil som minner om blues. Tekstene er som oftest i kreolsk, og instrumentene inkluderer ofte cavaquinho, klarinett, trekkspill, fiolin, piano og gitar.  Morna er ansett som den nasjonale musikken til Kapp Verde, slik som fado er for Portugal, tango for Argentina, rumba for Cuba, og så videre. Den beste internasjonale kjente morna-sangeren er Cesaria Evora. Om du skulle være på Kapp Verde øyene så kommer du nok til å høre en sang eller to i en av de lokale barene.

Om Ulf Backstrøm (3930 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*