Newsfeed

Walls Of Babylon: Munter galopp?!

Walls Of Babylon - A Portrait Of Memories

Jeg mener å huske at det ifølge bibelen så var det en munter galopp rundt Jeriko sine murer som førte til at de kollapset? Utrolig bra prestasjon det der! I Babylon mener jeg å huske at det var noen hengende hager? Nok tøys og humor! Bandet Walls Of Babylon platedebuterer i begynnelsen av april med skiva A Portrait Of Memories. Skiva byr på power metal med hissige gitarer og trommer og basslinjer tidvis på steorider, men også med noen neddempede partier slik at musikken puster.

Walls Of Babylon er en kvintett fra Mordor i følge Facebook siden til bandet. Det er nok en spøk da det jo er en by fra J.R.R. Tolkien sitt univers. Det italienske bandet er inspirert av Symphony X, og det bandet har jo en låt som heter Walls Of Babylon. At bandnavnet kommer derfra er ikke vanskelig å forestille seg.

Walls Of Babylon ble etablert i 2012 av gitaristene Francesco Pellegrini og Fabiano Pietrini fra bandet DeathRiders. Året etter entret trommeslager Marco Barbarossa (Hexaedron, Over Dead In The Over, THN) og bassisten Matteo Carovana (Mindsphere, Flames of Heresy) bandet. Like etter kom vokalisten Valerio Gaoni (DeathRiders). Målet den gang som nå var å tilvirke spennende musikk. En musikk med power metal med progressive influenser og et moderne sound med melodiske og catchy refreng.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (3152 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*