Newsfeed

Dvne: Ørkenvarme og science fiction

Dvne - Progenitor

Dvne, eller Dune som de het da de spilte og ga ut denne EP-en, er et britisk progressiv stoner/sludgeband. Det kommer ikke som noen overraskelse at navnet er hentet fra den klassiske science fictionromanen Dune av Frank Herbert.

I likhet med romanen som bandet er inspirert av, så skaper deres lydlandskaper indre bilderav en  gloheite ørken som strekker seg evig utover horisonten. Det er god gammeldags stoner metal, men med den knallharde og hardtslående riffingen og ropende vokalen til sludge metal. Sammen med den trippy følelsen alt har og store lydlandskaper som bygges opp gjennom låtene, så blir låtene til noe komplekst og progressivt. Det er nok band som kombinerer stoner og sludge, men få er så progressive som Dvne. Jeg ble ikke fanget av musikken første gang jeg hørt den, men nå som jeg hører på den igjen, så hører jeg at den er ganske genial.

Jeg har aldri lest bøkene i serien, men jeg kan høre at bandet har pasjon for Dune. Med tanke hvordan de effektivt skaper disse tunge lydlandskapene med slik varm og dyp atmosfære, så burde de få komponere musikken til en eller annen fremtidig filmutgave av Dune. EP-en kan både streames og kjøpes på vinyl på deres Bandcamp. Er du ute etter ørkenvarme og science fiction, så burde du absolutt høre på Progenitor.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*