Newsfeed

Global Scum: Blåser vekk tyrolerhattene

Global Scum – Hell Is Home

Ikke alle har det like trivelig i hjemmene sine, og kanskje avspeiler albumtittelen Hell is Home dette? Bak det albumet står det et band fra Tyrol i Østerrike som heter Global Scum. Tyrol er jo kjent for sine tyrolerhatter. Det er mulig å forestille seg at nevnte hatter lett blåses av hodene av den røffe musikken til Global Scum. Hell Is Home byr på en brutal, mørk og grooveorientert death metal og med hint av thash metal. Eneste musiker i bandet er Manuel Harlander som spiller et utall instrumenter, men ikke trommer. Han bruker programmer som ez drummer og superior drummer for å få frem trommelyden.

Hell Is Home er debutskiva til Global Scumr, og slippes i slutten av denne måneden via labelen NRT-Records. Harlander har fortid i diverse band før han bestemte seg for å gå solo. Global Scum har visse likheter med Soulfly og Sepultura, og tekstene er ofte politiske, personlige og filosofiske. Låten «Falling Terror» tar for seg kampen mot terrorisme, mens låten «When Water Turns To Blood» er et oppgjør med krigshisserne.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6843 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*