Newsfeed

Nimb: Null tyveri

Nimb – Corvus Corax

Byen León i Mexico har en historie som strekker seg tilbake til 1576. Så lenge har selvsagt ikke bandet Nimb fra León holdt på. For få dager siden slapp bandet skiva Corvus Corax som er eksperimentell på en tiltalende og frisk måte. Melankolien er aldri langt borte, det er ofte spennende atmosfæriske lydlandskaper som freses opp av aggressive riff.

Vokalt har jeg hørt det bedre, spesielt i de roligere partiene. Instrumentalt er det virkelig bra og musikken er tidvis hypnotiserende og med et sug og sneisen fremdrift. Det er egentlig ikke så lett å sette noen merkelapp på musikken til Nimb.

Til det inspireres mexicanerne av for mange sjangre. Postrock, metal, prog, artrock, mathrock med mer. Corvus Corax tror jeg er latin og har noe med ravn å gjøre, og da er vi fort over på uttrykket stjele som en ravn. Musikerne i Nimb stjeler slett ikke fra andre artister, de inspireres av andre artister, men lager musikk som oftest har flust med særpreg. Mellom amerikanerne har vært så vennlige å legge ut hele skiva på You Tube.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*