Newsfeed

Shakma: Velegnet til headbanging

Shakma – House Of Possession

Skiva House Of Possession kommer på tre plattfomer, digitalt, som CD og gledelig nok som LP. Bak skiva er det fire musikere fra Haugesund som utgjør bandet Shakma. De er lyrisk sett inspirert av 80 tallets B skrekk filmer, og musikalsk er det samme tiåret som gjelder. Det tiåret var det speed metal og thrash som var i fokus i metal undergrunns scene, og som tiltaler Shakma. House Of Possession er musikalsk sett langt fra ei skive med b-preg, men en forrykende debut velegnet til headbanging.

Shakma ble til i 2014 og målet var å spille dundrende thrash metal inspirert av Sabbat fra Japan, Whiplash og Midnight. Debutdemoen Night Of The Coven kom to år etter, og på den lokale undergrunnsfestivalen Heavy Nights fikk tretti heldige fra publikum «home-dubbed tapes». Hyggelig gjort. Labelen Duplicate Records ble imponert av Haugesunderne og signerte bandet. Den signeringen førte til at 2017 ble et hektisk år for bandet med tilvirkning av House Of Possession.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*