Newsfeed

Extremities: Lærevillige

Extremities – Gaia

Eindhoven er vel mest kjent for sin høyteknologi industri og et godt fotballag. Byen har mye mer å by på selvsagt, og bandet Extremities er et eksempel. Det bandet beskrives av enkelte som en smakfull miks av Textures, Gojira, Monuments og Opeth. Nederlenderne har nylig sluppet sin debut CD, Gaia. Det albumet ble til etter å ha turnert med Textures, og blitt inspirert av det flotte bandet.

Nederlenderne har alltid vært ydmyke og villig til å lære av andre. I begynnelsen av karrieren brukte de musikere fra band som Textures, Epica, Within Temptation og Alkaloid som mentorer. Det var sannsynligvis meget smart for nå er Extremities i ferd med å få seg et gjennombrudd. EP-en Rakshasa fra 2016 ble en suksess, og nå er det altså hvor godt Gaia blir mottatt som avgjør om karrieren tar et ytterlig sprang.

Litt ikke objektiv omtale her, The songs are dynamic, combining heavy riffing with smooth ambient guitar melodies, and alternating between catchy clean hooks, often fast paced harsh vocals and tonal screaming.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*