Newsfeed

Kantica: Albatross 50 år etter

Kantica - Reborn In Aesthetics

Låten Albatross trodde jeg var av The Shadows og som kom som en megahit i 1980. Faktisk så viser det seg at det var Peter Green i Fleetwood Mac som skrev låten i 1968. 50 år senere kommer en ny «Albatross» låt ved bandet Kantica. Albatross er den første singelen fra Kantica sin nye skive Reborn In Aesthetics som kom tidlig i februar. Kantica er en sekstett som spiller symfonisk metal og er såkalt female fronted.

Chiara Manese står for vokalen og mye av oppmerksomheten naturlig nok. Det var gitaristen Matteo «Vevo» Venzano som for fire år siden hadde en visjon om å starte Kantica som er mye basert på restene av bandet Keeper Of Time. Visjonen gikk på å skaffe musikere som passet til et heavy metal/power metal sound med orkestrale partier fra klassisk musikk. Også Kantica hadde nesten tradisjonen tro skifte av musikere og stilistisk så ble det mer fokus på en symfonisk metal.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*